Burgonyapüré az új sportgél az állóképességi sportokban?
Burgonyapüré az új sportgél az állóképességi sportokban? Egy kevés résztvevővel végzett vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy az azonos szénhidráttartalmú sportgél (neves gyártótól) és sós burgonyapüré fogyasztása azonos mértékben javította a kerékpárosok teljesítményét. A jövő csodaszénhidrátja az étrend-kiegészítőkben utóbbi években befutott palatinóz után várhatóan a burgonyapüré-por lesz. :-) Kedvezőtlen reakciók: gyomor-bél rendszeri puffadás, fájdalom, vélhetően a nagyobb térfogatból adódóan.
Forrás: Salvador AF et al. Potato ingestion is as effective as carbohydrate gels to support prolonged cycling performance. Journal of Applied Physiology, 2019; DOI: 10.1152/japplphysiol.00567.2019 Link:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31622159
#sporttáplálkozás #sportdietetika #teljesítményfokozósporttáplálkozás #dietetika #taplalkozas #táplálkozástudomány #sportnutrition #sportsnutrition #performance #ergogenicsportsnutrition #futás #futas #triathlon #triathlete #marathon #endurance
Utolsó kommentek