Köszönjük a több, mint 900 lájkot! Ennek örömére jöjjön abszolút minden amit a különböző tejsavó és kazein készítmények minőségéről (mit jelentenek a rövidítések, szűrési módszerek, milyen élettani hatásai vannak a tejtermékeknek) tudni akartál! Kezdésnek 830 oldal magyarul a tejről, majd kb 1000 oldal angolul. Érdemes megosztani!
Tej és tejtermékek a táplálkozásban
Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna
Kiadó:
Mezőgazda Kiadó
Azonosító:
www.mezogazdakiado.hu
Források:
ISBN 963 9358 68 1
Tartalomjegyzék
Tej és tejtermékek a táplálkozásban
1. Bevezetés
A szerzők
2. Háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele
2.1. Kérődző háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele
2.2. Nemkérődző háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele
3. A tej összetevőinek táplálkozási értéke
3.1. Víz, ásványi anyagok és nyomelemek a tejben
3.2. A fehérjék
3.3. A lipidek
3.4. A szénhidrátok
3.5. Vitaminok
3.6. Enzimek, hormonok, szerves savak
4. A tejtermékek szerepe a táplálkozásban
4.1. A feldolgozás hatásai
4.2. Színtenyészetekkel előállított savanyú tejtermékek és a vaj
4.3. A sajt
4.4. A sűrített tej és a tejpor
Rövidítések jegyzéke
(Az epub formátum például a Calibre programmal olvasható - amely letölthető itt: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/calibre-242.html
a program legális, dealkalmazása így is csak saját felelősségre történhet.)
Tetra Pak Dairy Processing Handbook 2015
By Gösta Bylund
Genre: Age groups: adults
Genre: Technology, Engineering, Agriculture
486 pages
Tetra Pak Processing Systems AB
ISBN
9789176111321
Link (regisztráció után a teljes könyv olvasható, nyomtatási nézetből ki is nyomtatható vagy menthető):
https://www.facebook.com/386403191539055/photos/a.476162215896485.1073741842.386403191539055/486735008172539/?type=3&theater
Lecturer’s Handbook on whey and whey products First Edition
Author
Dr. J.N. de Wit
Consultant Food Proteins
Renkum, Netherlands
Publisher
European Whey Products Association
14, Rue Montoyer
1000 Brussels, Belgium
Production
Cover: Hunterskil Howard
Eindhoven, Netherlands
Printed in July 2001.
CODEX ALIMENTARIUS - Milk and Milk Products Second edition
WORLD HEALTH ORGANIZATION
FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION OF THE UNITED NATIONS
Rome, 2011
ISBN 978-92-5-105837-4
MICROFILTRATION IN CHEESE AND WHEY PROCESSING
ANTTI HEINO
ACADEMIC DISSERTATION
HELSINKI 2009
ISBN 978-952-10-5935-3 (paperback)
ISBN 978-952-10-5936-0 (PDF)
ISSN 0355-1180
Reference Manual for U.S. Whey and Lactose Products
January 2004
A 226-page educational guide to using U.S. whey and lactose products.
Kép forrása: Lecturer’s Handbook on whey and whey products
Utolsó kommentek